“I cannot teach anybody anything, I can only make them think.” Socrates

Locatie
Yoga on the Go
Maandag

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

Lestijden vanaf  januari 2021
10:00 tot 11:00 uur
19:15 tot 20:15 uur
20:45 tot 21:45 uur

Lees even door voor de alternatieve roosters !

 

Locatie:
Yoga on the Go
Dinsdag 

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

Lestijden vanaf januari 2021
10:00 tot 11:00 uur
19:15 tot 20:15 uur
20:45 tot 21:45 uur

Lees even door voor de alternatieve roosters ! 

  Locatie:
Yoga on the Go
Woensdag / Donderdag

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

Lestijden vanaf januari 2021
 9:15 tot 10:15 uur
10:45 tot 11:45 uur 
(stoel yoga)

Donderdagavond Online Zoom les van 19:45 uur tot 21:00 uur 

Locatie:
Yoga on the Go
Vrijdag  

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

Lestijden vanaf januari 2021 
9:15 tot 10:15 uur

Uitbreiding van lesuren behoort tot de mogelijkheden. 


 

Alternatieven voor dit lesrooster staan hieronder vermeld, om te kunnen anticiperen op de maatregelen van de overheid.
Ik heb hier In de periode van 3 tot 17 november 2020 wat uitgebreider bij stil gestaan, omdat ik zocht naar een alternatief om elkaar wel live te zien i.p.v. alleen zoomlessen als vervanging aan te bieden. Door een ingeving over het aanbieden van meditatielessen i.p.v. yogalessen en hierover vragen te stellen aan het bedrijfscontactpunt van de gemeente Apeldoorn kwam ik erachter dat het aanbieden van live meditatie lessen wel tot de mogelijkheden behoort. Vandaar dat je hieronder 2 alternatieve roosters vind, 1 gecombineerd rooster met meditatielessen in de zaal in Ugchelen, aangevuld met 2 zoomlessen yoga. En tevens een compleet zoomrooster. Het meditatie/zoomyoga rooster is tot stand gekomen door vraagstelling aan alle leerlingen.  Beide vind je hieronder. Heb je vragen, stuur dan even een berichtje. 

Vanaf 6 april 2021 is het volgende lesrooster tot nader order van toepassing. (i.v.m. de avondklok van 22:00 uur)

Meditatierooster (+ zoom yoga)  7 lesuren meditatie + 2 zoomlessen

Maandagochtend                            10:00 tot 11:00 uur 

Maandagavond                                19:30 tot 20:30 uur

Dinsdagavond                                  18:30 tot 19:30 uur 

Dinsdagavond                                  20:00 tot 21:00 uur 

Woensdagochtend                            9:15 tot 10:15 uur 

Woensdagochtend                          10:45 tot 11:45 uur (stoel)

Vrijdagochtend                                  9:15  tot 10:15 uur 

Aangevuld met twee yogalessen via zoom op dinsdagmorgen 10 uur en donderdagavond 19:45 uur. Deze lessen zijn 75 minuten.  

 

Zoomrooster yoga   5 zoomlessen op reeds bestaande dagdelen, in overleg zijn groepen hierbij samengevoegd.

Maandagavond                                19:45 tot 21:00 uur

Dinsdagochtend                              10:00 tot 11:15 uur 

Dinsdagavond                                  19:45 tot 21:00 uur 

Woensdagochtend                            9:15 tot 10:30 uur 

Donderdagavond                            19:45 tot 21:00 uur 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er een basisrooster voor de yogalessen en 2 alternatieven. Dit is na alle ervaringen van het afgelopen jaar tot stand gekomen, door de ervaring van een kwartaal online lesgeven via zoom, maar ook in het voorjaar  buiten op het voetbalveld. Vanaf juli zijn de lessen met een covid19 protocol, wat zichtbaar in de yogaruimte hangt ter herinnering en wat tevens naar iedereen verstuurd is. De lestijden in de yogaruimte zijn aangepast naar een uur i.p.v. 75 minuten, dit i.v.m. schoonmaken, ventileren en extra tijd voor het wisselen van groep. Naast de live yogalessen in de yogaruimte is er daarnaast nog 1 online zoom les blijven bestaan op donderdagavond om 19:45 uur, voor iedereen die zich daar prettiger bij voelt. En nu dus vanaf november het alternatief van meditatielessen. Ook ben ik na de ervaring met buitenlessen in mei/juni 2020 zeker van plan om in de toekomst ook vaker naar buiten te gaan, als extra les of met bestaande lesgroepen. Dit is zo goed bevallen, door de weidsheid, de wolkenluchten, de zon, het contact met de aarde dat ik hoop dat meer mensen dit kunnen ervaren.  

Je bent altijd van harte welkom als je een keer mee wilt doen met deze zachte vloeiende vorm van yoga. Een vorm die mijn hart gestolen heeft vanaf ’t moment dat ik zelf op les kwam. Er is in de lessen veel afwisseling door de verschillende yogaseries, sequenties en houdingen en is tevens gericht op meer verbinding met je hart en de wijsheid die daar leeft. De lessen eindigen met tijd voor ontspanning en een korte meditatie. Bij Dru Yoga wordt in de les passende muziek gebruikt. Meer info over Dru Yoga vind je op de betreffende pagina van het menu. Ook kun je kijken op de website van Dru Yoga Nederland of worldwide. Dit zijn www.druyoga.nl of www.druyoga.com. 

De thuisbasis van Yoga on the Go is aan de Bogaardslaan 14B, een heerlijke lichte lesruimte op de 1e verdieping, die sfeervol is ingericht. Voor en achter het gebouw is ruime parkeergelegenheid. Ook is er een lift in het gebouw. De yoga lessen zijn op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Overdag en ’s avonds. Naast de 9 Dru yogalessen is er ook 1 lesuur stoel yoga op woensdagochtend, waarbij ik stoelyoga & Dru yoga combineer. Bij deze lessen wordt gekeken naar de mogelijkheden van de mensen die mee doen. Zodat de lessen mooi afgestemd blijven op de groep. Ook is een van de lessen een live zoom les, omdat nog niet iedereen zich veilig genoeg voelt om de live lessen weer te volgen. Via het contactformulier op de website kun je jezelf op elk moment in het les seizoen opgeven voor een gratis proefles. Mocht je lessen willen volgen, maar je kunt niet op de aangegeven tijden, geef dan op het contactformulier jouw voorkeurs dag en tijd voor het volgen van lessen aan. Ernaast is er ook ruimte voor gastlessen, combi lessen en workshops. Tevens is de ruimte te huur buiten lestijden. Waarbij de gehele donderdag reeds verhuurd is aan Annemieke Merkelbach die mindfulness trainingen verzorgt. Onder actueel vind je al het nieuws en tevens de agenda van extra activiteiten.

Afspraken voor deelname aan de lessen en het inhalen van lessen:
Elke leerling geeft zich op voor een vaste lestijd/groep. Als je een les niet kan, kun je dit doorgeven via mail, WhatsApp, of door mij gewoon even te bellen. Daarbij kun je dan gelijk aangeven of je de les in wilt halen en wanneer, dan kan er in overleg een inhaal moment ingepland worden. De kosten voor de yogalessen zijn € 37,00 per maand (dit is inclusief 9% btw). Dit tarief is het jaarbedrag gebaseerd op 46 lessen per jaar gedeeld door 12 maanden. Onbeperkt les is ook mogelijk, dan betaal je per maand € 15,00 extra. Wel moet er daarvoor plaats zijn in de groepen waar je extra lessen wilt volgen. Er zijn doorlopend lessen, de factuur komt eens per kwartaal, die mag je in 1 keer of in 3 termijnen betalen. Tevens zijn er strippenkaarten te koop en behoort een losse les ook tot de mogelijkheden. Op feestdagen, de week tussen kerst en oud en nieuw en zomervakantie van de docente zijn er geen reguliere lessen. Met deze 6 weken uitval is met de berekening van het maandtarief rekening gehouden. Omdat ik het geluk heb dat er 2 ervaren Dru yoga docenten bij mij op les zitten en een leerling aan de opleiding is begonnen, kan ik een beroep op hen doen als ik vervanging nodig heb. Dit geeft een gerust gevoel en houdt tevens in dat er zo weinig mogelijk uitval van lessen is. Wat ook fijn is dat ze dit met veel plezier doen. 

Wat neem je zelf mee? Per 1 juli aangepast i.v.m. corona maatregelen. 

  • Je eigen yoga mat of een groot badlaken voor op de yoga mat. 
  • Makkelijke kleding en een fleecedeken om je toe te dekken voor de ontspanning. 
  • Een (meditatie)kussen of een kussensloop om om je kussen heen te doen.
  • Een flesje water, zodat je tussendoor wat kunt drinken. 
  • Eventueel (antislip)sokken (op blote voeten mag ook)

Alle materialen zijn aanwezig en kun je in de les gebruiken. Wel raad ik je aan op den duur eigen spullen te kopen, zodat je ook yoga thuis kunt beoefenen. Zeker nu is het fijn om je eigen spullen te hebben.