“Either write something worth reading or do something worth writing”. Benjamin Franklin

Agenda

Algemeen: Voor alle lessen en andere  activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar mat7@online.nl of bel naar 06-51692283. Je kunt hiervoor ook het contactformulier  gebruiken, deze kan je vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief. Je mag dit formulier ook gebruiken als je belangstelling hebt om de ruimte te huren. Dit is mogelijk buiten de bestaande lestijden, voor activiteiten die in lijn zijn met yoga, meditatie en mindfulness. Als je verder leest vind je alle data van activiteiten die naast de yogalessen voor de komende maanden gepland zijn. 
 

 Actueel  Nieuws

Hierbij het nieuws bijgewerkt op 19-11-2020.  Sinds vandaag zijn na 2 weken de yogalessen in de ruimte weer toe gestaan. In de afgelopen 2 weken stil gestaan bij alternatieven, mocht dit weer voorkomen. Onder het lesschema vind je deze alternatieven. Ander nieuws is de mogelijkheid tot ontmoeting voor HSP-ers. De 1e keer is dit op zondagmiddag 29 november, met het thema “Herkennen en Erkennen”. Esther en ik gaan die middag het gesprek aan om te verkennen hoe we deze ontmoetingen het beste vorm kunnen  geven. Waarbij we zelf denken aan het werken met thema’s.  Waarbij we ook  yoga en klankschalen gaan inzetten. Maar de belangrijkste focus is ONTmoeten.  
  
 

  
Yoga on the Go       

Wekelijkse lessen en overige activiteiten 

Reguliere wekelijkse lessen  Op het moment zijn er 10 lesgroepen, waarvan 1 lesuur stoel yoga. In al deze lesuren is het maximaal aantal mensen 8 personen. Uitzondering is de online zoomles, daar is geen maximum.  Omdat er lesuren zijn bijgekomen is er ook weer plek om in te stromen. Voor een overzicht van alle actuele lestijden kun je kijken op de betreffende pagina van het menu, “Lessen in Ugchelen“. Gemiste lesuren kun je altijd inhalen in andere lesuren en/of lesweken. 

Op afspraak: Yoga Coaching    
Coaching in de vorm van een privé les waarbij yoga in alle facetten wordt ingezet. Zoals yogahoudingen, ademwerk, meditatie, chakra’s, maar ook yoga filosofie. Waarbij je welkom bent met fysieke klachten, maar ook voor meer focus op je houding, je ademhaling, slaapproblemen of andere klachten waar je mee rondloopt. Op deze manier met yoga werken geeft mooie resultaten en inzichten, waarbij ook het herstellen van je energie niveau een belangrijke factor is. Ik bied een luisterend oor en aandacht voor wat er speelt in jouw leven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het volgen van een groepsles rondom specifieke klachten, zoals bv. overgangsklachten, rugklachten of bv. met aandacht voor de adem. Dit zullen kleine groepjes zijn van rond de 3 tot 5 personen. Heb je hier belangstelling voor dan kun je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Hieronder een foto uit Wales, een prachtige inspirerende omgeving waar ik de opleiding yoga therapie heb gevolgd.

Op afspraak: horoscoop uitleggen met de astrologische kaarten van Karni Zor van “a new astrology”

Je horoscoop uitgelegd met een cirkel van kaarten, waarbij je mag helpen met neerleggen als je wilt. Een mooie ervaring waarbij je horoscoop meer tot leven komt. Met na de tijd een korte uitleg door mij. Nodig zijn jouw geboortedatum, tijd en plaats. Op afspraak.

 

Meditatie Cursus
Bij voldoende belangstelling is er op zondagmorgen ruimte om te mediteren. Tevens kun je een meditatiecursus volgen. Dit is een cursus van 6 weken, waarin je verschillende manieren van meditatie aangereikt krijgt. Waarbij er meestal wel een tussen zit die goed bij jou past. En waarbij tevens gekeken wordt naar weerstand die je daarbij tegen komt en hoe je daar mee om kunt gaan. Omdat mediteren zo de moeite waard is. Een welkome nieuwe gewoonte, als goed begin van een nieuwe dag. 

 

 

 (
   Extra 
Activiteiten & Samenwerkingen

           Omdat bij samenwerken 1 + 1 = 3, en het is verrijkt. 
      


Klankschalen, Yoga & Wandelen 
In samenwerking met Esther van Santen van Himalayan Heart. Wij verzorgen samen een mooie inspirerende dag met Yoga, Wandelen en Klankschalen. Deze dagen vinden afwisselend plaats in Hoenderloo en Ugchelen, in Hoenderloo in de Yurt, met de mooie bossen eromheen. In Ugchelen in de Yogastudio en Het Leesten. Gedurende deze dagen is ruimte en tijd voor gesprek, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch. We werken met een actueel thema. Deze dagen brengen naast rust en ruimte je dichter bij je kern en de stilte in jezelf. We hebben dit door alle maatregelen in Nederland voor nu voorlopig doorgeschoven naar 2021. Wel is er de mogelijkheid om een combi van yoga en klankschalen als individu of gezin af te spreken. Dit kan op een ochtend, middag of avond, verdere invulling in overleg. 

 

 

Kosmische Chakracursus (hervat op 21 november 2020) 
In samenwerking met Astrid Jongste van Praktijk de Stille Kracht. Deze cursus bestaat uit een reis door 13 kosmische chakra’s, waarbij Astrid en ik tekenen en yoga combineren. Daardoor kun je via beweging, letterlijk en op papier je extra diep verbinden met elk chakra. We werken steeds een maand met een chakra. Met 2 lessen per chakra, beide van 9:30 uur tot 13:00 uur. We beginnen de 1e dag met yoga, met meditatie en ontspanning. We bespreken het chakra en zetten de tekening met symboliek op. De 2e dag lijkt qua indeling op de 1e, alleen is er nu meer tijd voor inzichten d.m.v. kaarten, tekensymboliek en eventueel een extra opdracht. Dit is om je nieuwe inspiratie te geven door samen te delen, yoga te beoefenen en samen te kleuren. Wij zorgen thee, koffie en iets lekkers erbij. En begeleiden je in het hele proces van deze reis door de chakra’s. Stuur even een mail als je belangstelling hebt, dan sturen we je meer info.

 

 

Wellness weekend Down to Earth
In samenwerking met Hans & Esther van Himalayan heart, verplaatst naar het weekend van 9, 10 en 11 april in het voorjaar en het weekend van 24, 25 en 26 september 2021 in het najaar. We hopen daar heerlijke weekenden van te maken vol met ontspanning. 

Overige Retraites 
Dit wordt door Marylin en mij geevalueerd en wordt gedeeld als dit weer vorm gaat krijgen.  


Websites van samenwerkingsverbanden
Hieronder vind je een aantal links naar de websites van bovenstaande samenwerkingsverbanden en tevens de website van Annemieke Merkelbach die op donderdag de ruimte huurt en o.a. met Mindfulness in de ruimte werkt. 

 

Astrid JongsteEsther van SantenMarylin LisAnnemieke Merkelbach