“Either write something worth reading or do something worth writing”. Benjamin Franklin

Agenda

Algemeen: Voor alle lessen en andere  activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar mat7@online.nl of bel of Whatsapp naar 06-51692283. Je kunt hiervoor ook het contactformulier  gebruiken, deze kan je vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief.
Daarnaast mag je dit formulier ook gebruiken voor vragen of 
als je belangstelling hebt om de ruimte te huren. Dit is mogelijk buiten de bestaande lestijden, voor activiteiten die in lijn zijn met yoga, meditatie en mindfulness. Als je verder leest vind je alle data van activiteiten die naast de yogalessen voor de komende maanden gepland zijn.  Dit zijn activiteiten die voor een langere periode gepland zijn, maar ook eenmalige.

Actueel  Nieuws

Hierbij het nieuws bijgewerkt op 23 juli 2021.  Al ruim een half jaar onderweg in het jaar 2021, dat ik per dag met een open blik tegemoet treed. Zeker na vorig jaar, waar veel onderhevig was aan verandering , wat verdieping gebracht heeft en ieder van ons stil heeft laten staan bij wat echt belangrijk is. En merk daarbij dat die veranderingen innerlijk weer doorwerken.  Leidend tot meer bewuste keuzes, die op een andere manier toekomst gericht zijn.  Meer vanuit afstemming. Een toekomst die hopelijk de ruimte biedt voor meer aandacht voor de aarde zelf en al het leven op aarde. Leidend tot meer licht, balans en verbinding.  De lessen zijn vanaf 7 juni weer volgens het reguliere rooster en gaan de hele zomerperiode door, met de zoom les kun je ook vanuit je vakantie adres mee doen. 

 
Yoga on the Go       

Wekelijkse lessen en overige activiteiten 

Reguliere wekelijkse lessen  Op het moment zijn er 10 lesgroepen, waarvan 1 lesuur stoel yoga. In al deze lesuren is het maximaal aantal mensen 8 personen. Uitzondering is de online zoomles, daar is geen maximum.  Omdat er lesuren zijn bijgekomen is er ook weer plek om in te stromen. Een overzicht van alle actuele lestijden kun je vinden bij ’t menu, “Lessen in Ugchelen“.  Waarbij het goed is om door te lezen, want er volgen daarna nog 2 aangepaste roosters

Op afspraak: Yoga Coaching    
Coaching in de vorm van een privé les waarbij yoga in alle facetten wordt ingezet. Zoals yogahoudingen, ademwerk, meditatie, chakra’s, maar ook yoga filosofie. Waarbij je welkom bent met fysieke klachten, maar ook voor meer focus op je houding, je ademhaling, slaapproblemen of andere klachten waar je mee rondloopt. Op deze manier met yoga werken geeft mooie resultaten en inzichten, waarbij ook het herstellen van je energie niveau een belangrijke factor is. Ik bied een luisterend oor en aandacht voor wat er speelt in jouw leven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het volgen van een groepsles rondom specifieke klachten, zoals bv. overgangsklachten, rugklachten of bv. met aandacht voor de adem. Dit zullen kleine groepjes zijn van rond de 3 tot 5 personen. Heb je hier belangstelling voor dan kun je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Hieronder een foto uit Wales, een prachtige inspirerende omgeving waar ik de opleiding yoga therapie heb gevolgd. 

 

Op afspraak: horoscoop uitleggen met de astrologische kaarten van Karni Zor van “a new astrology”

Je horoscoop uitgelegd met een cirkel van kaarten, met als basis je horoscooptekening. Een mooie ervaring waarbij je horoscoop meer tot leven komt. Nodig zijn jouw geboortedatum, tijd en plaats. 
De werkwijze hierbij is als volgt, je geeft aan mij je geboortedatum, plaats en tijd door. Dan draai ik je horoscoop uit en leg deze in kaarten neer in de yogaruimte. Waardoor de horoscoop ook meer zichtbaar wordt in afbeeldingen. Daarbij zijn de astrologische huizen in het midden, de planeten in een cirkel daar om heen, dan de sterrenbeelden en als laatste de kosmische invloeden. Je kunt dit dan rustig op je laten inwerken en daarna geef ik uitleg.  Die vaak veel herkenning geeft bij degene waar het voor is. Kosten zijn € 33,00. Daarnaast is ook de mogelijkheid om een legging te doen voor een levensgebied of vraag die je hebt met een specifiek aantal kaarten. 

 

Meditatie Cursus
Bij voldoende belangstelling bied ik op op zondagmorgen ruimte om samen te mediteren. Spreekt dit je aan laat dit dan weten. Tevens kun je een basis meditatiecursus volgen. Dit is een cursus van 6 weken, waarin je verschillende manieren van meditatie aangereikt krijgt. Waarbij er meestal wel een tussen zit die goed bij jou past. En waarbij tevens gekeken wordt naar weerstand die je daarbij tegen komt en hoe je daar mee om kunt gaan. Omdat mediteren zo de moeite waard is. Een welkome nieuwe gewoonte, als goed begin van een nieuwe dag. Je kunt hiervoor op de lijst van belangstellenden. 
Tevens is er een mooi initiatief van Dru Yoga zelf: DAGELIJKS DRU: een facebook groep waar een groep docenten elke dag om 8:00 uur een live meditatie verzorgd. Ik maak ook deel uit van die groep. Je kunt daarbij live mee doen of er voor kiezen om de meditatie later te volgen. Het is een besloten groep, dus heb je belangstelling, geef dit even aan, dan nodig ik je van harte uit om eens mee te doen. Naar aanleiding van deze groep is er ook een groep in Engeland op gestart. Heerlijk om aan mee te doen, voelt vertrouwd. 

 

              

Extra Activiteiten & Samenwerkingen

Omdat bij samenwerken 1 + 1 = 3, het werkt verrijkend, het is leerzaam en schept een nieuw perspectief.

                                        


Klankschalen, Yoga & Wandelen 
In samenwerking met Esther van Santen van Himalayan Heart. Wij verzorgen samen een mooie inspirerende dag met Yoga, Wandelen en Klankschalen. Deze dagen vinden afwisselend plaats in Hoenderloo en Ugchelen, in Hoenderloo in de Yurt, met de mooie bossen eromheen. In Ugchelen in de Yogastudio en Het Leesten. Gedurende deze dagen is ruimte en tijd voor gesprek, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch. We werken met een actueel thema. Deze dagen brengen naast rust en ruimte je dichter bij je kern en de stilte in jezelf. We hebben dit even op een laag pitje staan, maar pakken het op als het weer kan. Wel is er de mogelijkheid om een combi van yoga en klankschalen als individu of gezin af te spreken. Dit kan op een ochtend, middag of avond, verdere invulling in overleg.   


HSP ontmoetingen
En tevens een nieuw initiatief voor HSP-ers gericht op ontmoeting. De 1e was op zondagmiddag 29 november, met het thema “Herkennen en Erkennen”. Esther en ik kijken daar met een goed gevoel op terug. Mede door de herkenning en de bereidheid om te delen. Er is veel gebeurd in 1,5 uur, samen yoga beoefend, de klankschalen hebben geklonken en we zijn op een open manier in gesprek geweest. En de gelegenheid geboden tot uitwisseling naast deze ontmoeting. Omdat we ook mensen op de reservelijst hebben staan en we nog met meer thema’s willen werken, blijven we deze ontmoetingen eens per kwartaal aanbieden. Wij hebben op dit moment nog geen nieuwe datum gepland, die komt als het weer goed voelt om dit voort te zetten. Van harte welkom als je hier aan wilt deelnemen. Locatie is bij een van ons beiden.

 

 

Kosmische Chakracursus: 13 kosmische chakra’s   27 lessen een terugblik  (sept. 2019 t/m juni 2021)  
In samenwerking met Astrid Kuipers van Praktijk de Stille Kracht.
We hebben deze bijzondere cursus samen eenmalig gegeven met onderbrekingen door de maatregelen rondom Covid. Het was een mooie reis door 13 kosmische chakra’s, waarbij Astrid en ik tekenen en yoga hebben gecombineerd. Om via beweging, letterlijk en op papier, de mogelijkheid te bieden je extra diep te verbinden met elk chakra. We hebben steeds 1 maand aan elk chakra besteed. Met 2 lessen per chakra, beide van 9:30 uur tot 13:00 uur. Met beide dagen tekenen, kleuren, yoga, meditatie en ontspanning. Met op de 1e dag tijd voor het opzetten van de tekening en de 2e dag meer tijd voor vragen en inzichten of een extra opdracht. Er was tijd voor koffie/thee met zelfgebakken taart en heerlijke soep.  
Van bovenstaande cursus hebben we de laatste lessen via zoom gedaan, de laatste was het kosmische vrouwchakra met een prachtige tekening van een stralende zon. Er is inmiddels een mooie live afsluiting geweest op 12 juni. Fijn om samen terug te kijken, de tekeningen, het groepsproces, dankbaar hiervoor.  In de toekomst krijgt dit een andere invulling, ook qua samenwerking.


Samenwerking met Rosella vanaf het najaar van 2021
Rosella die momenteel de Dru Yoga Docenten Opleiding doet gaat vanaf september/ oktober 2021 ook les geven in de ruimte. Dit wordt ws. op de woensdag avond.  Verdere details qua invulling en tijd volgen nog. Rosella is super enthousiast en geeft fijne lessen. Ik ben blij met deze start van onze samenwerking en hoop dat deze vruchtbaar zal zijn. Waar ik ook alle vertrouwen in heb. Rosella heeft nog geen eigen website, dus ik zal voorlopig haar les(sen) op deze website vermelden als deze bekend zijn.

Websites van samenwerkingsverbanden
Hieronder vind je een aantal links naar de websites van huidige samenwerkingsverbanden en tevens de website van Annemieke Merkelbach die op donderdag de ruimte huurt en o.a. met Mindfulness in de ruimte werkt.

Esther van SantenAnnemieke Merkelbach