“Either write something worth reading or do something worth writing”. Benjamin Franklin

Agenda

Hieronder vind je de agenda voor de komende maanden, met daaronder een korte of uitgebreide omschrijving ervan. Met daarnaast een korte terugblik op activiteiten die pas geweest zijn, zeker van degene die voor herhaling vatbaar zijn. Voor al deze activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar mat7@online.nl of bel 06-51692283.

Daarnaast mag je hiervoor ook het contactformulier gebruiken dat je kunt vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vind je een wat meer uitgebreide omschrijving van de activiteiten met data, tijd en kosten en tevens overig nieuws omtrent Dru Yoga.

Nieuws

Hierbij het nieuws bijgewerkt op 11 mei 2018. Deze keer nieuws over de therapy opleiding van Dru Yoga. Ik ben pas terug van de 4e module waarin we veel praktisch geoefend hebben in de rol van therapeut, observer en cliënt. Erg leerzaam en inspirerend, vooral het therapeut zijn gaf energie en het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen met yoga therapy. Ieder van ons heeft ook de opdracht gekregen om met 1 persoon te gaan werken met een 6 wekelijks programma. Daar heb ik inmiddels een vragenlijst voor ontwikkelt, die ingevuld is geretourneerd, zodat ik nu kan beginnen te werken met die proefpersoon. De keer erop wordt een groepsopdracht, dus goed om klein te beginnen en te werken met de kennis en inzichten die ik tot nu toe heb opgedaan.

Mei 2018

Mei 2018
Op het moment zijn er 8 lesgroepen, waarbij er in de meeste groepen nog wel ruimte is om in te stromen, behalve op dinsdagavond het 1e lesuur en het lesuur op vrijdagochtend. Wel kun je voor die uren op de wachtlijst en eventueel al starten op een ander uur. Nu het langzaam richting de zomer gaat, is het te merken dat er al wat meer mensen op vakantie zijn en gaan. Dus de lessen zijn wat minder vol, met als voordeel meer ruimte voor een inhaler of voor eens een extra losse les. Vanaf september staan er nieuwe lestijden gepland in de ochtend en middag en ook de lessen van Paula gaan in september weer verder.

Extra Yogales op woensdagavond
Paula heeft op 25 april en 2 mei twee proeflessen gegeven. In het kader van haar opleiding mocht ze hiermee onder begeleiding starten. Het waren mooi opgebouwde lessen, met ook een aantal leermomenten. Dit gold voor Paula maar ook voor mij als begeleider.
Mede door de meivakantie was het aantal mensen nog niet genoeg om een lesgroep mee te beginnen, vandaar dat er even pauze is en dan een herstart op 13 juni met 3 kennismakingslessen voor € 15,00. Haar lestijd is op woensdagavond van 20:00 tot 21:15 uur. 

Terugblik Meditatief & Creatief op 21 maart & 18 april 2018
Het waren twee mooie avonden, de 1e was stippen met Paula samen, met mede door de keuze van vaasje, bord of theetipje, heel verschillende resultaten. Bijzonder hoe je door iets te stippen er een mooi persoonlijk tintje aan kan geven. De 2e avond was samen met Astrid, ze begeleidde op een mooie manier het tekenen van een zelf ontworpen Keltische knoop, voorafgegaan door yoga op mooie Keltische muziek, met o.a. de aardegroet en de boom. De sfeer was ontspannen en ook het tekenen werd steeds vloeiender.

Retraite in het pinksterweekend van 19 t/m 21 mei
Op een bijzondere plek in Limburg is er in het weekend van Pinksteren een mooie retraite van zaterdagmorgen tot maandagmiddag, nog een weekje en dan gaan we met 7 + 2 = 9 mensen daar naar toe. Het programma is mooi geworden en we hopen op 3 dagen vol beweging, verdieping en verstilling.

2018 2e kwartaal

2e kwartaal 2018 terugblik en vooruitblik
Het jaar vliegt voorbij, ik besefte laatst dat ik nu al weer ruim een jaar in de ruimte aan de Bogaardslaan 14B werk, met een mooie uitbreiding van lessen op de woensdag. En ook de retraite, die eerst zover weg leek staat het komende Pinksterweekend voor de deur. We hopen op mooi weer en heerlijke dagen daar in het mooie Steyl in Limburg. De Therapy opleiding is inmiddels op de helft en het mooie Snowdonia in Wales is inmiddels een vertrouwde plek geworden. Dit kwartaal zullen er niet veel extra activiteiten meer zijn. Wel zijn er al voldoende plannen en ideeën voor het komende kwartaal, in juli, augustus en september.

Zomerperiode
Alle gewone lessen gaan in de zomermaanden op mijn vakantie na gewoon door, waarbij het kan zijn dat de avondlessen worden samengevoegd als er veel mensen op vakantie zijn. Verder zijn er al wat leuke plannen voor extra activiteiten in de weekenden, in ieder geval eind Augustus, dan gaan we op een zaterdag ochtend of middag Aboriginal stippen met Marjoleine. Daarnaast  komen er een aantal zomerlessen met een thema, die bij voorkeur geheel of gedeeltelijk buiten zullen zijn. En, ook al duurt het nog even, ik hoop ook in september/oktober opnieuw met Jan samen te werken met mantradans en zang.

Nieuwe Yogaseizoen
Ook borrelen er een aantal andere plannen, voor het nieuwe yogaseizoen, een met een jaarthema en een andere waarvan ik denk dat de combinatie erg mooi is. We zullen zien wat er van komt als de plannen zijn uitgewerkt, hoe deze rond die tijd ontvangen zullen worden. Ik hoop binnenkort hier wat meer over te kunnen melden op de website of in 1 van de nieuwsbrieven.

Links naar websites
Hieronder kun je via een klik naar de websites van degenen waar ik tot nu toe mee samenwerk. Het zijn mensen waarbij het de moeite loont om eens op hun website te kijken. De ruimte waar ik werk kenmerkt zich door veel licht en is sfeervol ingericht. Gezien het aantal complimenten die Annemieke en ik hierover krijgen, is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken als je zelf een activiteit wilt organiseren. Houd er rekening mee dat hetgeen je doet in de lijn moet zijn van onze activiteiten.

 

Astrid Jongste

Silvia Bloem

Marylin Nijhuis-Lis

Esther van Santen

Annemieke Merkelbach

Jan Linssen