“Either write something worth reading or do something worth writing”. Benjamin Franklin

Agenda

Algemeen: Voor alle lessen en andere  activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar mat7@online.nl of bel naar 06-51692283. Je kunt hiervoor ook het contactformulier te gebruiken, deze kan je vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief. Of doorgeven als je belangstelling hebt om de ruimte te huren buiten de bestaande lestijden. Als je verder leest vind je alle data van activiteiten die voor de komende maanden gepland zijn. 

 

Nieuws

Hierbij het nieuws bijgewerkt op 17-2-2020. Alle lessen zijn op 3 januari weer gestart.  Wil je eens komen voor een proefles, geef je dan op via de contactpagina. Voor dit jaar zijn er al diverse mooie plannen uitgewerkt, waaronder in maart en oktober een Wellness weekend bij de Cantharel in Ugchelen, in juni het Rode Maan Festival in Saasbergen, Overijssel en in september een Retreat in Steyl, Limburg. En ook bij de chakra cursus hebben we de draad weer opgepakt. Waarbij je onderaan deze pagina links vindt naar de websites van samenwerkingsverbanden. 

 


Yoga on the Go       

Wekelijkse lessen en overige activiteiten 

Reguliere wekelijkse lessen  Op het moment zijn er 8 lesgroepen, waarvan 1 lesuur stoel yoga. In bijna alle lesgroepen is er ruimte om in te stromen. Mocht dit voor een groep niet zo zijn, dan kun je op de wachtlijst voor die groep. Vaak kun je wel alvast als vaste reserve inhalen in die groep en de overige lessen in een ander lesuur mee doen. Ook zullen er in de loop van het nieuwe jaar nog lesuren bijkomen. Waarbij je zeker ook inbreng hebt, je mag daarbij de voor jou ideale lestijd & dag doorgeven. Voor een overzicht van alle actuele lestijden kun je kijken op de betreffende pagina van het menu, “Lessen in Ugchelen“. Gemiste lesuren kun je altijd inhalen in andere lesuren en/of lesweken. 

 

 

Op afspraak: Yoga in therapievorm:  mogelijkheid tot een individueel consult en groepslessen in therapievorm
Yoga in therapievorm, waarbij je welkom bent met fysieke klachten, maar ook voor meer focus op je ademhaling, slaapproblemen of andere klachten waar je mee rondloopt. Yoga therapie geeft mooie resultaten en inzichten, waarbij ook het herstellen van je energie niveau een belangrijke factor is. Ik bied een luisterend oor en aandacht voor wat er speelt in jouw leven. Daarnaast komen er ook vanuit deze opleiding een aantal groepslessen rondom specifieke klachten, zoals bv. rugklachten, overgangsklachten of bv. met aandacht voor de adem. Dit zullen kleine groepjes zijn van rond de 3 tot 5 personen. Heb je hier belangstelling voor dan kun je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Hieronder een foto uit Wales, een prachtige inspirerende omgeving waar ik de cursus heb gevolgd.

 
Op afspraak: horoscoop uitleggen met de astrologische kaarten van Karni Zor van “a new astrology”
Je horoscoop uitgelegd met een cirkel van kaarten, waarbij je mag helpen met neerleggen als je wilt. Een mooie ervaring waarbij je horoscoop meer tot leven komt. Met na de tijd een korte uitleg door mij. Nodig zijn jouw geboortedatum, tijd en plaats. Op afspraak.


Meditatie Cursus
Bij voldoende belangstelling is er op zondagmorgen ruimte om te mediteren. Tevens kun je een meditatiecursus volgen. Dit is een cursus van 6 weken, waarin je verschillende manieren van meditatie aangereikt krijgt. Waarbij er meestal wel een tussen zit die goed bij jou past. En waarbij tevens gekeken wordt naar weerstand die je daarbij tegen komt en hoe je daar mee om kunt gaan. Omdat mediteren zo de moeite waard is. Een welkome nieuwe gewoonte, als begin van een nieuwe dag. 

 


Rode Maanfestival 
Dit jaar ben ik op aanraden van Esther voor het eerst met 2 workshops Dru Yoga op het rode maanfestival in Saasveld, Overijssel. Omdat het in het weekend van de Zonnewende is, op 19, 20 & 21 juni, heb ik voor de workshops dat thema gekozen. Esther is er ook met haar mooie klankschalen!

Samenwerkingen
Klankschalen, Wandelen & Wellness, Kosmische Chakra cursus, Qi-gong & Retreats

Klankschalen, Yoga & Wandelen
In samenwerking met Esther van Santen van Himalayan Heart. Wij verzorgen samen een mooie inspirerende dag met Yoga, Wandelen en Klankschalen. Deze dagen vinden afwisselend plaats in Hoenderloo en Ugchelen, in Hoenderloo in de Yurt, met de mooie bossen eromheen. In Ugchelen in de Yogastudio en Het Leesten. Gedurende deze dagen is ruimte en tijd voor gesprek, koffie thee met iets lekkers en een heerlijke lunch. We werken met een actueel thema. Deze dagen brengen naast rust en ruimte je dichter bij je kern en de stilte in jezelf. We hebben voor 2020 de volgende data gepland. De 1e is in de lente op zaterdag 23 mei, de 2e tegen de winter aan op zaterdag 14 november. onderaan deze pagina vind je een andere samenwerking met Esther & Hans samen op het gebied van Wellness weekenden. 

Kosmische Chakracursus
In samenwerking met Astrid Jongste van Praktijk de Stille Kracht. Deze cursus bestaat uit een reis door 13 kosmische chakra’s, waarbij Astrid en ik tekenen en yoga combineren. Daardoor kun je via beweging, letterlijk en op papier je extra diep verbinden met elk chakra. We werken steeds een maand met een chakra. Met een lange en een korte les per chakra. De 1e les is op zaterdag van 10:30 tot 15:30 uur, waarbij we ook samen lunchen. Deze les is langer omdat we o.a. de tekening opzetten en dieper ingaan op de betekenis van het chakra. De 2e les is van 10:30 tot 12:30 uur. Dit is om je nieuwe inspiratie te geven door samen te delen, yoga te beoefenen en samen te kleuren. Wij zorgen voor soep, thee, koffie en iets lekkers erbij. En begeleiden je in het hele proces van deze reis door de chakra’s. Stuur even een mail als je belangstelling hebt, dan sturen we je meer info, waaronder het lesschema. Instroom is mogelijk. 


Belevingsweekend Verandering & Nieuwe Balans
In samenwerking met Marylin Lis van “Ik Ben Centrum” voor Intuïtie en Bewustzijn. We komen dit jaar op 18,19 & 20 september terug in Steyl (Limburg), een plek vol rust en stilte. Die je binnen in “het missiehuis St. Michaël” kunt ervaren maar ook buiten in de prachtige tuinen. In dit weekend is er een mooie mix van Qi-gong met Marylin, Dru Yoga met Marion en meditatie en wandelen met ons samen. Er zijn fijne kamers. Een weekend om dichter bij jezelf te komen en je open te stellen voor de toekomst, die zoveel moois te bieden heeft.

Wellness weekenden Down to Earth
In samenwerking met Hans & Esther van Himalayan heart. Deze ontspannen weekenden zijn in Ugchelen in het hotel van de Cantharel, waar een mooi nieuw Wellness centrum gebouwd is. Van vrijdag 27 maart t/m zondag 29 maart en van vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober. De flyer van deze mooie weekenden komt binnenkort uit. Wil je meer informatie stuur dan even een bericht. 


Websites van samenwerkingsverbanden
Hieronder vind je een aantal links naar de websites van bovenstaande samenwerkingsverbanden en tevens de website van Annemieke Merkelbach die op donderdag de ruimte huurt en o.a. met Mindfulness in de ruimte werkt. 

Astrid JongsteEsther van SantenMarylin LisAnnemieke Merkelbach