“Either write something worth reading or do something worth writing”. Benjamin Franklin

Agenda

Afhankelijk van of je op je mobiel of laptop kijkt, vind je hieronder of hiernaast de agenda voor de komende maanden, met daaronder een korte of uitgebreide omschrijving ervan. Met daarnaast een korte terugblik op activiteiten die pas geweest zijn, zeker van degene die voor herhaling vatbaar zijn. Voor al deze activiteiten kun je je opgeven door een mail te sturen naar mat7@online.nl of bel 06-51692283.

Daarnaast mag je hiervoor ook het contactformulier gebruiken dat je kunt vinden op de pagina contact. Via dit formulier kun je je ook aanmelden voor een proefles en/of de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vind je een wat meer uitgebreide omschrijving van de activiteiten met data, tijd en kosten en tevens overig nieuws omtrent Dru Yoga. Als je verder leest vind je de data van extra geplande lessen en activiteiten die reeds vast staan. Een aantal ervan zijn jaarprogramma’s voor het komende jaar.

Nieuws

Hierbij het nieuws bijgewerkt op 9 december 2018.  Bij de agenda een korte terugblik op de mooie dag op zaterdag 27 oktober rondom de film “Down to Earth”.  Het was een bijzondere dag, met wandelen, yoga, film en klankschalen, waarbij het weer super meewerkte. En we hebben zeker plannen dit soort dingen vaker samen te doen. Daarnaast is op 28 november, het nieuwe lesuur stoelyoga gestart, waarbij yoga op de stoel en staand elkaar afwisselen. Je zult bij de stoelyoga kenmerken van Dru yoga herkennen.

 

 

December 2018


December 2018
Vanaf eind november zijn er 10 lesgroepen, doordat er naast het  lesuur van Paula, ook een les stoelyoga bij is gekomen. We zijn gestart met een klein groepje, fijn om dit in een rustig tempo gestalte te geven. In bijna alle lesgroepen is er ruimte om in te stromen. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je vaak wel als inhaler in die groep terecht en daarnaast alvast op een ander lesuur starten. Ook zullen er volgend jaar nog lesuren bijkomen, deze lesuren worden dan via de nieuwsbrief aangekondigd. Voor de nieuwsbrief kun je je op dezelfde manier aanmelden als voor een proefles.  Zie voor een overzicht van alle actuele lestijden de betreffende pagina van het menu, “Lessen in Apeldoorn & Ugchelen. Gemiste lesuren kun je altijd inhalen in andere lesuren en lesweken. Leerlingen mogen dit ook onderling tussen Paula & mij.

Extra activiteiten en lessen in de komende maanden
November: Vanaf woensdag 28 november: Nieuw wekelijks lesuur Stoelyoga van 10:45 tot 11:45 uur.
December: Geen extra lessen, vakantie van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari 2019
Januari: Op donderdag 3 januari drie extra lesuren in de ochtend en de avond. (vnl. voor de maandag/dinsdag groepen)

Terugblik dag rondom de film Down to Earth
Het was een heerlijk dag op veel manieren, de zon scheen in volle glorie, de herfstkleuren in het bos, de yoga buiten, de groep mensen samen, de harmonieuze klanken van de klankschalen en natuurlijk de film zelf. Het was goed samen. We kijken uit naar een nieuwe samenwerking hierin.

Vooruitblik retraite 14 t/m 16 juni 2019 + jaarprogramma’s 2019
Omdat we het vorig jaar zo goed hebben gehad in het gastvrije dorp Steyl, komen we hier graag nog een keer terug. De weldadige rust die er heerst heeft zeker heeft bijgedragen aan ons thema, “Adempauze & Verstilling”. Vandaar dat we inmiddels opnieuw gereserveerd voor volgend jaar. Dit wordt het weekend van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni. De plannen voor een thema borrelen al, al is er nog ruim de tijd tot juni 2019. Kijk in de kolom hiernaast ook eens voor de jaarprogramma’s rondom de elementen en de chakra’s.

2018 4e kwartaal


4e kwartaal 2018
Het is inmiddels alweer begin december, Sinterklaas is al weer voorbij en in de meeste huizen prijkt een mooie kerstboom. 
Een gezellige tijd voor de meesten van ons. Met kerstliedjes op de radio, gezelligheid en licht. Vandaag op 9 december nog 12 dagen tot de winter zonnewende en dan keert het proces zich om en worden de dagen langzaam weer langer en wordt het ook weer langer licht. En dan begint over een week of 3 het jaar 2019.  Met mooie plannen voor volgend jaar, waarin ik ook de laatste masterclass, die gericht was op de elementen, kan inbrengen in de workshops met Marjoleine en het jaarprogramma rondom de chakra’s met Astrid. Meer over die plannen kun je lezen in de nieuwsbrief, die je via het contactformulier kunt aanvragen. Een mooie creatief begin en een cadeau aan jezelf.

2018/2019
Paula heeft een mooie groep van 7 die gestaag groeit en ook wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om onderling in onze lessen in te halen. Naast de extra lessen komen er volgend jaar 2 jaarprogramma’s, 1 samen met Astrid, rondom de kosmische chakra’s, we zijn druk bezig met een goede voorbereiding hiervoor. We beginnen in het voorjaar op zaterdag 16 maart met het 1e chakra en werken steeds in 2 lessen per maand aan een chakra met yoga en tekenen. Waarbij de 2e les steeds 2 weken later is in dezelfde maand. Voor het jaarprogramma met Marjoleine rondom de elementen is de 1e workshop op 19 januari, het thema is water. Waarbij we werken met een verhaal, yoga en schilderen. Deze workshops zijn gekoppeld aan de seizoenen en zullen eens per kwartaal plaatsvinden.  Fijn dat beide programma’s een mooie invulling hebben gekregen. Ernaast zullen er ook meer activiteiten samen met Esther gaan plaatsvinden. Met in ieder geval wandelen, yoga en klankschalen. Hieronder vind je 2 foto’s als inspiratie voor de jaarprogramma’s.

Links naar websites
Hieronder kun je via een klik naar de websites van degenen waar ik tot nu toe mee samenwerk. Het zijn mensen waarbij het det om eens op hun website te kijken. De ruimte die Annemieke en ik samen huren is sfeervol ingericht. En beschikt over een airco, waar we zeker in de zomer van 2018 erg blij mee waren. Gezien het aantal complimenten die we over de ruimte krijgen, is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken als je zelf een activiteit wil organiseren. De huur per dagdeel is op aanvraag beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat hetgene waarvoor je de ruimte huurt in lijn moet zijn met onze activiteiten.

Astrid JongsteMarylin Nijhuis-LisEsther van SantenAnnemieke MerkelbachJan LinssenMarjoleine Maessen