“I cannot teach anybody anything, I can only make them think.” Socrates

 Locatie
Yoga on the Go
Maandag
 

 Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

 Lestijden vanaf  7 juni 2021
 10:00 tot 11:00 uur
  19:00 tot 20:00 uur 
 20:45 tot 21:45 uur

 

   

 

Locatie:
Yoga on the Go
Dinsdag 

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

Lestijden vanaf 7 juni 2021
10:00 tot 11:00 uur
19:00 tot 20:00 uur
20:45 tot 21:45 uur

Lees even door voor meer info over de lessen.

Locatie:
Yoga on the Go
Woensdag 

 Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen 

Lestijden vanaf 7 juni 2021
 9:15 tot 10:15 uur
10:45 tot 11:45 uur 
(stoel yoga)
 

Uitbreiding van lesuren behoort tot de mogelijkheden. 
   

Locatie:
Yoga on the Go
Donderdag / Vrijdag  

Bogaardslaan 14B
7339 AH Ugchelen

 Lestijden vanaf 7 juni 2021

Donderdagavond  
19:45 uur tot 21:00 uur
(live zoomles online)

 Vrijdagochtend
9:15 tot 10:15 uur  

Hierboven staan de lessen van het gewone reguliere lesrooster dat sinds 7 juni 2021 weer is ingegaan. Er is momenteel nog steeds les in kleine groepen van 5 tot 8 deelnemers. Met goede ventilatie en een ruime pauze tussen de lessen. Alle lessen gaan in de zomerperiode gewoon door. Dus ook in  de maanden juli en augustus. Dit mede omdat de vakanties van deelnemers steeds meer gespreid zijn van mei t/m oktober. Daarnaast zijn voor mij 2 of 3 weken vakantie genoeg om er even tussen uit te zijn en bij te tanken. En is yoga beoefenen en doorgeven veel te fijn en dierbaar om de hele zomer te stoppen. Wel kan het in de zomerperiode zo zijn dat door vakanties van deelnemers een aantal lessen tijdelijk wordt samengevoegd. Dit gebeurt wel altijd in overleg. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mee te doen met de zoom les, dit kan ook vanuit je vakantie adres.  Dan heb je misschien wel yoga op het strand of in de bergen en kan de groep van jouw uitzicht mee genieten. Voordelen die deelnemers van de zoom lessen noemen zijn, je blijft meer bij jezelf, tijdens en na de les. Er hoeft niet gereisd te worden en je kunt daardoor makkelijk in de rust en stilte blijven. Geeft mij een veilig gevoel, slaap er heerlijk op. 

Alternatieven voor dit lesrooster staan hieronder vermeld, om te kunnen anticiperen op de maatregelen van de overheid in 2020 en 2021. Ik heb hier vooral in de periode van 3 tot 17 november 2020 wat uitgebreider bij stil gestaan, omdat ik zocht naar een alternatief om elkaar wel live te zien i.p.v. alleen zoomlessen als vervanging aan te bieden. Door een ingeving over het aanbieden van meditatielessen i.p.v. yogalessen en hierover vragen te stellen aan het bedrijfscontactpunt van de gemeente Apeldoorn kwam ik erachter dat het aanbieden van live meditatie lessen wel tot de mogelijkheden behoort. Vandaar dat je hieronder ook 2 alternatieve roosters vindt, 1 gecombineerd rooster met meditatielessen in de zaal in Ugchelen, aangevuld met 2 zoomlessen yoga. En tevens een compleet zoomrooster. Het meditatie/zoomyoga rooster is tot stand gekomen door vraagstelling aan alle leerlingen. Deze beide roosters hebben goed dienst gedaan zolang ze nodig waren. Maar ben weer superblij met de huidige 10 yogalessen, 5 in de ochtend en 5 in avond. Waarvan 1 van de lessen een stoelyoga les is , de 1e les op maandagavond is bij mooi weer buiten en er blijft 1 zoom les bestaan. 

Deze alternatieve lesroosters hebben goed gefunctioneerd in 2020/2021 en blijven staan voor het geval dat. 

Meditatierooster (+ zoom yoga) 7 lesuren meditatie + 2 zoomlessen

Maandagochtend                            10:00 tot 11:00 uur 

Maandagavond                                19:30 tot 20:30 uur  

Dinsdagavond                                  19:00 tot 20:00 uur 

Dinsdagavond                                  20:30 tot 21:30 uur 

Woensdagochtend                            9:15 tot 10:15 uur 

Woensdagochtend                          10:45 tot 11:45 uur (meditatie stoel)

Vrijdagochtend                                  9:15  tot 10:15 uur 

Aangevuld met twee yogalessen via zoom op dinsdagmorgen 10 uur en donderdagavond 19:45 uur. Deze lessen zijn 75 minuten.  

Zoomrooster yoga 5 zoomlessen op reeds bestaande dagdelen, in overleg zijn groepen hierbij samengevoegd.

Maandagavond                                19:45 tot 21:00 uur

Dinsdagochtend                              10:00 tot 11:15 uur 

Dinsdagavond                                  19:45 tot 21:00 uur 

Woensdagochtend                            9:15 tot 10:30 uur 

Donderdagavond                            19:45 tot 21:00 uur 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er een basisrooster voor de yogalessen en 2 alternatieven. Dit is na alle ervaringen van het afgelopen jaar tot stand gekomen, door de ervaring van een kwartaal online lesgeven via zoom, maar ook in het voorjaar  buiten op het voetbalveld. Vanaf juli 2020 zijn de lessen met een covid19 protocol, wat zichtbaar in de yogaruimte hangt ter herinnering en wat tevens naar iedereen verstuurd is. De lestijden in de yogaruimte zijn aangepast naar 1 uur i.p.v. 75 minuten, dit i.v.m. schoonmaken, extra ventileren tussen de lessen door en ruimere tijd voor het wisselen van groep. Dit blijft voorlopig nog zo tot alle maatregelen zoals de afstand van 1,5 meter en mondkapjes plicht nog gelden. Als het zover is dat de maatregelen niet meer nodig zijn bekijk ik dit opnieuw. 

Je bent altijd van harte welkom als je een keer mee wilt doen met deze zachte vloeiende vorm van yoga. Een vorm die mijn hart gestolen heeft vanaf ’t moment dat ik zelf op les kwam. Er is in de lessen veel afwisseling door de verschillende yogaseries, sequenties en houdingen en is tevens gericht op meer verbinding met je hart en de wijsheid die daar leeft. De lessen eindigen met tijd voor ontspanning en een korte meditatie. Bij Dru Yoga wordt in de les passende muziek gebruikt. Meer info over Dru Yoga vind je op de betreffende pagina van het menu. Ook kun je kijken op de website van Dru Yoga Nederland of worldwide. Dit zijn www.druyoga.nl of www.druyoga.com. 

De thuisbasis van Yoga on the Go is aan de Bogaardslaan 14B, een heerlijke lichte lesruimte op de 1e verdieping, die sfeervol is ingericht. Achter het gebouw is ruime parkeergelegenheid. Ook is er een lift in het gebouw. De yoga lessen zijn op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Overdag en ’s avonds. Naast de Dru yoga & Meditatie lessen is er ook 1 lesuur “stoel yoga”  op woensdagochtend, waarbij ik stoelyoga, meditatie & Dru yoga combineer. Bij deze lessen wordt gekeken naar de mogelijkheden van de mensen die mee doen. Zodat de lessen mooi afgestemd blijven op de groep. En er is 1 zoom les, voor mensen die dit fijner vinden. Via het contactformulier op de website kun je jezelf op elk moment in het les seizoen opgeven voor een gratis proefles. Mocht je lessen willen volgen, maar je kunt niet op de aangegeven tijden, geef dan op het contactformulier jouw voorkeurs dag en tijd voor het volgen van lessen aan. Ernaast is er ook ruimte voor gastlessen, combi lessen en workshops. Tevens is de ruimte te huur buiten lestijden. Waarbij de gehele donderdag reeds verhuurd is aan Annemieke Merkelbach die mindfulness trainingen verzorgt. Onder actueel vind je al het nieuws en tevens de agenda van extra activiteiten.

Afspraken voor deelname aan de lessen en het inhalen van lessen:
Elke leerling geeft zich op voor een vaste lestijd/groep. Als je een les niet kan, kun je dit doorgeven via mail, WhatsApp, of door mij gewoon even te bellen. Daarbij kun je dan gelijk aangeven of je de les in wilt halen en wanneer, dan kan er in overleg een inhaal moment ingepland worden. De kosten voor de yogalessen zijn € 37,00 per maand (dit is inclusief 9% btw). Dit tarief is het jaarbedrag gebaseerd op 46 lessen per jaar gedeeld door 12 maanden. Onbeperkt les is ook mogelijk, dan betaal je per maand € 15,00 extra. Wel moet er daarvoor plaats zijn in de groepen waar je extra lessen wilt volgen. Er zijn doorlopend lessen, de factuur komt eens per kwartaal, die mag je in 1 keer of in 3 termijnen betalen. Tevens zijn er onder voorwaarden strippenkaarten te koop en behoort een losse les ook tot de mogelijkheden. Op feestdagen, de week tussen kerst en oud en nieuw en zomervakantie van de docente zijn er geen reguliere lessen. Met deze 6 weken uitval is met de berekening van het maandtarief rekening gehouden. Omdat ik het geluk heb dat er 2 ervaren Dru yoga docenten bij mij op les zitten en een leerling die de opleiding volgt, kan ik een beroep op hen doen als ik vervanging nodig heb. Dit geeft een gerust gevoel en houdt tevens in dat er zo weinig mogelijk uitval van lessen is. Wat ook fijn is dat ze dit met veel plezier doen. 

Wat neem je zelf mee? Per 1 juli aangepast i.v.m. corona maatregelen. 

  • Je eigen yoga mat of een groot badlaken voor op de yoga mat. 
  • Makkelijke kleding en een fleecedeken om je toe te dekken voor de ontspanning. 
  • Een (meditatie)kussen of een kussensloop om om je kussen heen te doen.
  • Een flesje water, zodat je tussendoor wat kunt drinken. 
  • Eventueel (antislip)sokken (op blote voeten mag ook)

Alle materialen zijn aanwezig en kun je in de les gebruiken. Wel raad ik je aan op den duur eigen spullen te kopen, zodat je ook yoga thuis kunt beoefenen. Zeker nu is het fijn om je eigen spullen te hebben.